ကိုယ်ဝန်​​ဆောင်ချိန်အတွင်းစားသင့်​သောအစားအစာများ (၄)

၆။ ဆန်၊ ဂျုံ၊ ​ပြောင်း


          ဒီဟာတွေကလဲ အမျှင်ဓါတ်နဲ့ ဗီတာမင်​​တွေကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။ အထူးသဖြင့် အုတ်ဂျုံနဲ့ quinoa တို့မှာ ဒီဓါတ်တွေ အများကြီး ပါပါတယ်။ သူတို့ဟာ ဗီတာမင် ဘီ,အမျှင်ဓါတ်နဲ့ magnesium ဓါတ်လဲကြွယ်ဝတဲ့ အစားအစာတွေလဲ ဖြစ်ပါတယ်။


၇။ ကန်စွန်းဥ


Carotenoid ဆိုတဲ့ဓါတ်ဟာ ကန်စွန်းဥကို လိမ္မော်ရောင် ရောင်ဖြစ်စေပါတယ်။ ဒီဓါတ်ဟာ ခန္တာကိုယ်ထဲမှာဗီတာမင်အေ အဖြစ် ​ပြောင်းပါတယ်။ ဗီတာမင် ​အေ ဟာ လေးငယ်ရဲ့ အရိုး၊ မျက်လုံး နဲ့ အဆုတ် ဖွံ့ဖြိုးဖို့အတွက်ရေးပါပါတယ်။ ဒီအရသာရှိတဲ့ အစားအစာက အမျှင်ဓါတ်၊ ဗီတာမင် B6  Potassium ဓါတ်၊ Manganese ဓါတ်နဲ့ ဗီတာမင် စီ တို့ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။

Comments

  1. ကျန်းမာရေးအသိပညာဗဟုသုတရရှိစေလို့ကျေးဇူးပါ

    ReplyDelete
  2. တကယ်သိထားသင့်တဲ့ ဗဟုသုတတွေပါ ကျေးဇူးပါ

    ReplyDelete
  3. ကန်စွန်းဥ ကြိုက်ပါတယ်ဗျ

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ဆန်ကတော့ ဘာကြိုက်သလဲ မမေးနဲ့ ၊ တစ်ခါစား ၂ ပန်းကန်🤭🤭🤭

      Delete
  5. ❤❤❤
    ကန်စွန်း ဥနဲ့သာကူကျိုရှယ်ပဲ

    ReplyDelete
  6. ဒါဆို ခရမ်းရောင်ကန်စွန်းဥမှာကျ
    Carotenoid ဒီဓါတ်မပါဘူးပေါ့နော်

    ReplyDelete
  7. သူများတွေ မန့်ထားတာပဲ လိုက်ဖတ် ပြီး ရယ်နေရတယ်
    ကွကိုယ် ဘာမန့်ရမှန်း မသိလို့😁

    ReplyDelete
  8. Wheel............dope.🏹🏹🏹

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ဘာကြောင့် နေ့စဉ်ရေအလုံအလောက် သောက်သင့်တယ်ဆိုတဲ့ အကြောင်းရင်း၇ချက် 🚰 (၁)

Hello everyone!