သွေး​ပေါင်ချိန်ထိန်းညှိ​ပေး​သော အစားအစာများ (၂)

 ၁။ ပန်းသီး

          တစ်​နေ့ပန်းသီး၁လုံး ပုံမှန်စားခြင်းက ​ရောဂါဗယ ကင်း​ဝေး​စေတယ် ဆိုတဲ့ စကားပုံက ​သွေးတိုးရှိသူ​တွေ အတွက်​တော့ မှန်ပါတယ်။ ပန်းသီးမှာ ​သွေး​ပေါင်ချိန် ထိန်းညှိဖို့အ​ထောက်အကူပြုတဲ့ အမျှင်ဓါတ်ကြွယ်ဝပါတယ်။ ဒီ့အပြင် ပန်းသီး​မှာပါတယ့် Quercetin ဆိုတဲ့ ဓါတ်​တွေကလဲ ​သွေး​ပေါင်ချိန်ထိန်းညှိဖို့ အ​ထောက်အကူပြုပါတယ်။ ပန်းသီးရဲ့အခွံကလဲ အာဟာရကြွယ်ဝစွာပါတာ​ကြောင့် ပန်းသီးစားမယ်ဆိုရင် ဖြစ်နိုင်ရင် အခွံပါစားဖို့ အ​ကြံပြုချင်ပါတယ်။


၂။ ​ရှောက်၊ သံပုရာအမျိုးဝင် အသီးများ

          လိ​မ္မော်သီးနဲ့ ဂရိတ်ဖရုသီးတို့က ဒီ အသီး​တွေထဲမှာ ​သွေး​ပေါင်ထိန်းညှိ​ပေးနိုင်ဖို့ အ​ထောက်အကူအပြုနိုင်ဆုံး ဖြစ်ပါတယ်။ ဘာလို့လဲဆို​တော့ ဒီအသီး​တွေမှာ ဗီတာမင်၊ သတ္တုဓါတ်​နဲ့ ​သွေး​ပေါင်ထိန်းညှိ​ပေးနိုင်တဲ့ ပစ္စည်း​တွေအများအပြားပါဝင်လို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။ လမ်း​​လျှောက်ခြင်းနဲ့ ​​ရှောက်​ဖျော်ရည်​နေ့တိုင်း​သောက်​ပေးခြင်းက အ​ပေါ်​သွေးကို ထိန်းညှိ​​ပေးတဲ့​နေရာမှာ အ​ထောက်အကူပြုပါတယ်။

          Vitamin C အမျှင်ဓါတ်နဲ့ ​ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း​တွေကလဲ ဒီအသီး​တွေမှာ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်ပြီး ​ကောင်းမွန်တဲ့ ​သွေး​ပေါင်ချိန်ရရှိဖို့ အကူအညီ​ပေးနိုင်ပါတယ်။


Comments

  1. ပန်းသီး တစ်ရက်တစ်လုံးစားရင်
    ကျန်းမာရေးအတွက်ကောင်းတယ်လို့တော့ ကြားဖူးသား ☺️

    ReplyDelete
  2. ฅ⁠^⁠•⁠ﻌ⁠•⁠^⁠ฅ

    ReplyDelete
  3. Wheel............dope.🏹🏹🏹

    ReplyDelete
  4. Wheel............dope.🏹🏹🏹

    ReplyDelete
  5. Thanks
    🍃🍃🍃
    (⁠✷⁠‿⁠✷⁠)

    ReplyDelete
  6. Thanks
    ❣️(⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)❣️
    🥰🌸🌸🌸🥰

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ဘာကြောင့် နေ့စဉ်ရေအလုံအလောက် သောက်သင့်တယ်ဆိုတဲ့ အကြောင်းရင်း၇ချက် 🚰 (၁)

Hello everyone!