ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (antioxidants)ကြွယ်ဝသောအစားစာများ (၁)

        ဒီနေ့တော့ ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (antioxidants)ကြွယ်ဝတဲ့အစားစာများအကြောင်းကို ကျွန်တော်ပြောပြမှာဖြစ်ပါတယ်။ အဲ့ဒိအကြောင်းကိုမဆွေးနွေးခင်မှာ အဲ့ဒိအစားစာတွေကိုစားပေးခြင်းဟာ ကျွန်တော်တို့ရဲ့ကိုယ်ခန္ဓာအတွက် ဘာ့ကြောင့်အရေးကြီးသလဲ? ဆိုတာကို အရင်ကြည့်လိုက်ကြရအောင်!


        🙋‍♂️သဘာဝအားဖြင့် ကျွန်တော်တို့ရဲ့ကိုယ်ခန္ဓာကနေ Free Radicalတွေ ထုတ်ပေးလေ့ရှိပါတယ်။ 

        👉Free radical ဆိုတာကတော့ အောက်ဆီဂျင်ပါဝင်တဲ့မော်လီကျူးလေးတွေဖြစ်ပြီး သူတို့မှာအီလက်ထရွန်ပါဝင်မှုမညီမျှတာကြောင့် ဝန်းကျင်မှာရှိတဲ့အခြားမော်လီကျူးတွေနဲ့အလွယ်တကူ ဓါတ်တိုးစေနိုင်ပါတယ်၊ အါ့လိုဖြစ်စဉ်ကို ဓါတ်တိုးခြင်း (Oxidation)လို့ခေါ်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်အတွက်အကျိုးရှိစေသလို လိုတာထက်ပိုရင်လည်း အန္တရာယ်ဖြစ်စေပါတယ်။ ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်း (antioxidants)လေးတွေကတော့ free radicalsတွေရဲ့ အီလက်ထရွန်မညီမျှမှုကို ညှိပေးပြီး အန္တရာယ်ဖြစ်စေတဲ့ Oxidation processတွေကို တားဆီးပေးတဲ့သဘောဖြစ်ပါတယ်။👈

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. အသစ်လေးမှာဒါန်းရပီ😁

    ReplyDelete
  3. မအလ ရေ မြန်မြန်လစ်ပါတော့

    ReplyDelete
    Replies
    1. မအလမြန်မြန်လစ်ဖို့များများကလစ်ကြပါစို့

      Delete
  4. Wheel............dope.🏹🏹🏹

    ReplyDelete
  5. C2D ထဲကအဖွဲ့တွေပဲ အားလုံး ဆုံနေကြတာ😁😁😁

    ReplyDelete
  6. Wheel............dope.🏹🏹🏹

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ဘာကြောင့် နေ့စဉ်ရေအလုံအလောက် သောက်သင့်တယ်ဆိုတဲ့ အကြောင်းရင်း၇ချက် 🚰 (၁)

Hello everyone!